ТЕХНОЛОШКИ РЕШЕНИЈА

ОПШТИНСКА УПРАВА

ГИС

Уличното осветлување е инфраструктурен имот, обично во сопственост и во управување на општините. Без прецизна евиденција на локацијата, типот на столбот, арматурата или светилката, ефикасното управување и планирање со трошоците за нивното одржување е практично невозможно.

Сигурни сме дека со ова се сложувате. Колку 300W светилки имаме на одредена улица или реон? Колку светилки биле заменети пред 2 години и колку ќе треба да менуваме годинава? Колкава вкупна моќност и електрична енергија ни се потребни за осветлување на градот/населбата? Каква е заштедата ако ги заменам постојните арматури и светилки со економични и во колкав период ќе ми се поврати инвестицијата?

Ова се само некои од прашањата што си ги поставуваат управителите на јавните осветлувања во Македонија. За среќа, ние имаме одговори на повеќето.

НАБАВЕТЕ ГО ИЛИ ИЗНАЈМЕТЕ ГО ЦЕЛОСНОТО РЕШЕНИЕ

ГеоЛИНК е еден од ретките специјализирани понудувачи на домашни, високотехнолошки и напредни геопросторни решенија во Македонија. За вас имаме широк спектар на веќе подготвени решенија за картирање на различни инфраструктурни објекти. Решението за картирање на уличното осветлување можете да го набавите и да остане во ваша трајна сопственост или да го изнајмувате по потреба. Набавката ви е поисплатлива, бидејќи со добиената технологија во иднина самостојно ќе си ја одржувате вашата јавна инфраструктура.

ОСТАНАТИ РЕШЕНИЈА ЗА КАРТИРАЊЕ НА ОПШТИНСКИ И КОМУНАЛЕН ИНФРАСТРУКТУРЕН ИНВЕНТАР

ГеоЛИНК ви нуди широк спектар на решенија за картирање и на друг општински или комунален инфраструктурен инвентар, како што се: корпи и контејнери за отпадоци, јавни клупи, јавни чешми и фонтани, сообраќајна сигнализација (знаци, семафори), огласни табли (bilboards, jumbo panels), споменици, зелени површини со точен податок за засадената хортикултура, детски и спортски игралишта и сл. Нашите решенија можете да ги употребувате и за картирање на диви депонии, туристички точки од интерес, банкомати, паркинг зони и сл.

CITY LIGHTS MAPPING

Решение за картирање на улично осветлување:

- Рачен професионален GPS уред MobileMapper 6 (Windows Mobile 6) или MobileMapper 10 (Windows Mobile 6.5);

- Професионален мобилен софтвер за картирање DigiTerra Explorer со наменски апликативен додаток за теренско картирање на улично осветлување;

- Подготовка и внесување во уредот на ваши подлоги од авионски или сателитски снимки на вашата општина, за полесна навигација на терен;

- Дизајн и испорака на податочен модел за улично осветлување во релациска база на податоци (MDB или SQL) и прирачник со постапка за пренос на теренските податоци во неа;

- Обука за користење на решението.

MobileMapper 10 Спецификација

MobileMapper 10 Брошура

Каква прецизност барате?
Спореди ги моделите.

Останати професионални GNSS решенија од Spectra Precision

Сообраќајна сигнализација (знаци, семафори) Детски игралишта Јавни клупи Корпи за отпадок Спортски игралишта Споменици Паркинзи

Контактирајте нè за дополнителни информации

Од нашите актуелни понуди...

Ирена Деловска Николовска, дипл.ек.
раководител на продажба

irena.delovska@geolink.com.mk

047 20 25 25

Борис Ташковски, д.и.г.
технички директор и поддршка

AutoCAD Civil 3D Certified Expert
Autodesk REVIT Architecture Certified Professional
URBANO Certified Specialist
PLATEIA Certified Specialist

boris.taskovski@geolink.com.mk

047 20 25 20

АКТУЕЛНИ КАМПАЊИ

 

 

УСЛУГИ И РЕШЕНИЈА

Инфраструктурни оперативни катастри (подземен катастар)

Картирање на улично осветлување и друга општинска / комунална инфраструктура

Приклучете се на пандржавниот општински ГИС портал iOpstina.mk

Имате ли ќар од ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА?

 

ПРОИЗВОДИ

GeoLINK.NormaBUILD 4: Предмер, пресметки и калкулација на цени во градежништвото - на македонски!

CGS.PLATEIA 2016: Проектирање и реконструкции на улици и патишта

CGS.ELECTRA 2016: Проектирање далноводи

Studio.ARS.URBANO 9: Проектирајте водоводни и канализациони системи на лизинг

NITRO PDF 10 PRO

 

Следете нè

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅ Facebook  пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅ Linked In  пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅ Google+  пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

ГеоЛИНК д.о.о., Стреја Нахмијас 5/II, 7000 Битола, тел. 047 20.25.20, 20.25.25, info@geolink.com.mk